Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen

Vennligst vent...
Handlekurven er tom..
03.januar 2020

Tantramassasje

Hva er tantramassasje?

En tantramassasje er en forsiktig oljemassasje som primært handler om nærvær, og om å få åpnet opp for følelser og seksualitet.

Massasjen kan løsne opp for seksuelle eller følelsesmessige traumer, eller bare nytes som velvære.

Parforhold kan styrkes med en par-massasje. Enten der hver part mottar en profesjonell tantramassasje, og etterpå deler roen, nærværet og den seksuelle energien til å komme helt tett på hverandre. Eller der paret masserer hverandre. Det fins mange steder som tilbyr undervisning for par, som gjerne vil ha mer nærvær og intimitet i deres forhold.

 

Felles for nesten alle tantramassasjer er at:

• Mottaker er naken.
• Det masseres med olje.
• Massasjen er 100 % enveis fra giver til mottaker.
• Massasjen foregår i dypt nærvær og respekt.
• Der er ingen krav eller forventninger til mottaker.
• Massasjen har stor intimitet.
• Der arbeides med energier, spesielt den seksuelle energi.
• Kjønnsdelene regnes som en naturlig del av kroppen og bliver også massert. Mottakers grenser vil alltid bli respektert.
• Det foregår en stor grad av spiritualitet og healing i massasjen.
• Det inngår IKKE sædavgang eller klitorisorgasme.

 

I en tantramassasje, kan det for kvinner inngå en innvendig massasje av skjeden og kjønnsleppene. For menn kan det inngå massasje av penis, og en innvendig massasje av prostata.

Mange menn har utrolig mye skam forbundet med anus. Skam hvis de merker seksuell lyst omkring anus, og en angst for at være homoseksuell, fordi disse følelser oppstår. Anatomien er lik, om man er heteroseksuell eller homoseksuell, og det ER virkelig mange nervetråder omkring anus, og ALLE menn har en prostata som er meget følsom.

En prostatamassasje og en snakk med massøren kan forløse en masse skam og frigjøre klienten for denne.

 

Det kan virke ganske grenseoverskridende å bli intimmassert, men det er viktig å huske på at en tantramassør alltid betrakter hele kroppen, og alle dens deler likt. Massøren betrakter ikke handlingen som seksuell.

Massasje på denne måten kan gi en helt spesiell opplevelse, fordi en masse seksuell energi blir frigitt uten at man har sex.

 

Massasje kan foregå på en benk, på en madrass på gulvet, eller bare på et håndkle på spisebordet.
Ved en madrass på gulvet er massøren i tett fysisk kontakt med mottakeren. På denne måten kan massasjen oppleves symbiotisk, men kanskje også grenseoverskridende. Særlig hvis det er første gang du er hos en tantramassør. 
Andre steder foregår det på en benk. Jeg mener at dette gir mottakeren langt bedre mulighet for å gå inn i seg selv, kjenne seg selv, og å gi slipp på omverdenen.

 

Forskjellige massører, Forskjellige massasjer

Innenfor tantraverdenen snakkes det ofte om hva ”riktig Tantramassasje” er. Det er mange varianter og flere ”skoler” og guruer. Det blir også snakket om ”forskjellige farger hansker”, alt etter hvor seksuell den er.

Den helt riktige tantramassasje er ganske enkelt den som passer deg best.

 

Jeg vil anbefale at man leser grundig på en tantramassørs hjemmeside og stiller spørsmål til ham eller henne, eller evt. ringer, og får en snakk om hva massøren kan tilby, og legger vekt på i sin massasje. Det er også meget viktig at du får fortalt hva dine forventninger er, og hva du gjerne vil oppnå. Hvis forventningene er helt avklarte på forhånd, vil du få den absolutt beste opplevelsen.


Hvis massasjen skal være et ledd i å avhjelpe konkrete problemstillinger, kan det være en god idé å kombinere behandlingen med en sexologsamtale, og få tilrettelagt et individuelt forløp.

 

Tantramassør Bo Nielsen, forteller om noen forskjellige massasjevarianter

Her vil jeg gjennomgå to typer massasje. Den første har jeg fått forklart av tantramassør, Morten Jachobsen. Den andre er min egen massasje som følger de rammene jeg har lært på Livsglædecentret, hvor jeg har gått gjennom utdannelsen til tantramassasjebehandler.

 

Sånn masserer Tantramassør Morten Jachobsen
/http://tantraunivers.dk
Mortens massasjer har rot i TAO, en meget gammel kinesisk filosofi, som blant annet bygger på Yin og Yan. Det kan inngå akupressur, massasje, trykk på meridianpunkter med seksualitet og forsiktig sensuell massasje. Formålet er å løsne slik at energien i kroppen kan flyte og dermed vil mottakeren få mer velvære, energi, lyst og kroppen vil få det bedre.
Alle massasjer betrakter han som et møte mellom to mennesker. I møtet skal alle fordommer forsvinne, historien eksisterer ikke, fremtiden er der ikke og kun nuet teller. Alt det som mottakeren tror om tantramassasje eller hva mottakeren forventer å få ut av den, kan kastes bort. Mange har gjort seg en masse tanker om tantramassasje før de er kommet og alle disse tanker skal legges til side for ingen kan vide akkurat hva som kommer ut av tantramassasjen. 
Den innledende samtalen, er den viktigste delen. Samtalen gjennomgår massasjen samt det mottakeren har på hjerte.

Morten deler sine massasjer opp i de tre farger: Hvit, gul og rød.

 

HVIT massasje
Massasjen foregår med tøy på. Som minimum har mottaker truser og bh på og massøren har også tøy på. Det brukes blide berøringer over hele kroppen. Det masseres ikke på kjønnsorganer. Nærhet, kjærlighet og intimitet er til stede med dyp respekt for mottakers grenser. Denne massasjen egner seg godt til folk som har vært utsatt for overgrep. På denne måten bygges det opp tillit og overgrepet kan bearbeides av mottakeren. Denne massasjen kan inngå i et forløp hvor neste skritt er en gul massasje.

GUL massasje
Massasjen foregår uten tøy. Hvis mottaker ønsker det, har massøren bukser på. Morten sier at hver massasje er et møte mellom to mennesker og hvis de begge er nakne, så møtes de på likefot. Det gis en helkropps oljemassasje hvor massasje av kjønnet også inngår. Innvendig massasje kan også gis her. Massasjen av kjønnet kan fravelges av mottaker, idet grenser alltid overholdes.

RØD massasje
Som gul. Men denne massasjen kan inneholde større fokus på det seksuelle og inneholde en form for blid sex. Massøren kan velge å bruke sitt kjønn til innvendig massasje. Hvis det på forhånd er avtalt en gul massasje, blir den aldri laget om til en rød underveis, selv om mottakeren skulle ønske det. Det er massørens ansvar at grenser overholdes, også selv om mottaker skulle ønske noe annet underveis.

 

Sånn masserer jeg selv

http://bosk-tantra.dk

Mine egne massasjer foregår på benk.
Jeg har en fremgangsmåte som jeg holder fast ved. Men innenfor den rammen bruker jeg min intuisjon og fornemmelse for mottakeren. Det er mottakeren det handler om, ikke meg.


Når jeg har en klient sørger jeg først for de praktiske forberedelsene. At rommet er rent, behagelig og varmt, at oljen blir varmet opp og at det er rene håndklær klar.
Når klienten kommer har vi en samtale. Den kan være på en halv til en hel time, alt etter hva vi kommer til å snakke om. Klienten forteller om hva han eller hun gjerne vil ha ut av massasjen. Et typisk ønske er mer fred i hodet og å komme inn i kroppen og koble helt fra. Jeg forteller om massasjen og spør om grenser og andre fysiske og mentale ting som jeg trenger å vite. For eksempel er det ikke alle kvinner som ønsker innvendig massasje, og ikke alle menn som ønsker en penis- eller prostatamassasje.

Før massasjen lager jeg en kort meditasjon sammen med klienten. Det gir en god jordforbindelse og klienten kan fokusere innover.
Klienten ligger på ryggen først. Jeg har alltid en hånd på hjertet og ber klienten om å puste.

Traumer, følelser og blokkeringer bearbeides best gjennom pusten, så det er helt avgjørende å trekke pusten godt.

Jeg masserer med varm olje i langsomme, forsiktige bevegelser. Mage, bryst og ben masseres her.

Massasjen åpner for vår sterkeste kraft, seksualiteten. Ved hjelp av den kommer man meget dypt inn i klientens følelser. Det kan komme mange følelser opp til overflaten, og klienten er meget sårbar. Det er massørens oppgave, å romme alle klientens følelser. Sorg, skam, vrede, lyst og kåthet. Alt dette skal rommes, og alle følelser og reaksjoner, skal ha fritt utløp.

Klienten snur seg, og ryggen masseres. Det sitter ofte mange seksuelle følelser i rumpeballene (og ja, følelsene sitter i kroppen og ikke i hodet). Derfor gir jeg ofte en kraftigere massasje her. Dette løsner, frigjør og øker den seksuelle kraften. Hvis jeg gir en prostatamassasje, så er det på dette tidspunkt.

Hele kroppen masseres i den dypeste kjærlighet. Jeg ”lytter” til kroppen. Noen massasjer handler mye om føttene, andre om ryggen og rumpeballene. Det er ikke to massasjer som er like.

 

Klienten snur seg igjen rundt på ryggen igjen. Kjønnsdelene blir massert grundig. Som regel føler klienten stor seksuell lyst. Den seksuelle kraften som bygges opp, masseres ut i hele kroppen. Hele kroppen blir en smeltedigel av gode følelser, gode hormoner og dette har en healende virkning på både kropp og sinn.

Som mann er det helt normalt å få ereksjon. Om den er slapp, halvslapp, halvstiv eller stiv er helt i orden. Det handler ikke om å prestere, og ditt kjønn vil ta den form, som den ønsker. Lyst og tenning er naturlige følelser. Det handler ikke om å oppnå utløsning eller orgasme, skulle det skje, er det i orden, men det er ikke noe man kan ”bestille”.


Hvis det er avtalt, kan jeg lage en innvendig massasje av skjeden. Men dette gjør jeg kun hvis kvinnen er klar for det. Jeg har unnlatt det flere ganger, selv om det var avtalt. Hun skal være klar for det. Min lærer, Sanne, bruker uttrykket: ”man går kun inn, hvis man er invitert”. Et godt uttrykk. Hvordan kan man vite det? Hvis hun er veldig våt, er det et godt tegn. Hvis hun åpner seg og gjør plass, er det et godt tegn. Men i bunn og grunn skal jeg avgjøre det selv, med min intuisjon. Er det ikke avtalt på forhånd, gir jeg ikke en innvendig massasje.

Etter massasjen har vi en kort samtale. Jeg lar klienten bli i den gode kroppslige tilstand han eller hun er kommet i. Den kan vare flere dager.

 

Hva får man ut av en tantramassasje ?
De mest venlige tilbakemeldingene fra klientene er:


• Bedre kontakt med min seksualitet og min kropp generelt.
• Avslappet følelse etterpå, ubeskrivelig avslappet. Langt mer avslappende enn etter tradisjonell massasje.
• Bedre til å være til stede
• Uten tvil stressreduserende. Man får slått av tankemylderet.
• Musklene blir avspente. Tradisjonell massasje kan godt stresse kroppen. Og selv om det er behagelig er tantra langt bedre til å få musklene til å slappe av i stedet for å stresse opp.
• Nærvær. Jeg har følt meg elsket, ikke i romantisk forstand, men jeg har følt at hver eneste del av min kropp er blitt elsket og begjært.

• Langtidsvirkning? Tjaaa....jeg har fått lyst til mer, kan godt bli avhengig. Men bortsett fra det, så har det gitt meg en langt bedre forståelse av min kropps mekanismer og min seksualitet. Det har gjort det lettere for meg å nyte nærvær, uten hele tiden å synes at jeg skal g tilbake samtidig”

• Massasjen kan avhjelpe ereksjonsproblemer, for tidlig/sen utløsning, manglende lyst, underlivssmerter, vaginisme og incest- og overgrepsproblematikker.

• Tantramassasje kan avhjelpe på smerter helt generelt og har særlig god effekt på kroniske smerter. Her kan massasjen gi såvel lindring for de konstante smerter samt evt. løsne opp for de følelsesmessige konflikter som er med på å skape smertene.

• Mange klienter sier at tantramassasje er bedre enn sex, og at den energi som normalt ville komme ut i en utløsning, i stedet for forplanter seg i hele kroppen til en indre orgasme.

• Tantramassasje er en utrolig behagelig opplevelse.

 

Det er vanskelig å beskrive en tantramassasje. Følelsen og fornemmelsen er helt individuell, og opplevelsen av en sesjon er forskjellig hver gang.

Jeg kan på det varmeste oppfordre til at du prøver selv. Din kropp og din sjel er dine følgesvenner hele livet, og du har ikke mulighet til å bytte dem ut. Så pass godt på deg selv, og sørg for å ha det godt..


God fornøyelse
Bo Nielsen

http://bosk-tantra.dk/

https://www.belugi.dk/Files/Images/Blog/Bo%20Nielsen%205.jpg

 

 


Skrevet av:
Redaktionen

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta

Gode tilbud • Konkurranser • Informasjon om arrangement • Tips og triks til ditt sexliv
Informasjon om nye produkt • Og mye mer fra din foretrukne sexbutikk