Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen

Vennligst vent...
Handlekurven er tom..
08.januar 2020

Slik brukes en kondom - en bruksanvisning uten fordommer

Slik åpnes innpakningen

Folien med kondomet åpnes ved å rive folien forsiktig over. Folien er laget på den måten at den lett lar seg åpne uavhengig av hvor du river. På noen merker kan det være nødvendig å finne et hakk i folien, der folien kan åpnes. Pass på å ikke skade det med en skarp negl eller smykker, risikoen er bitteliten men det skal nevnes. Ikke åpne folien med tennene eller klipp den opp med en saks, der er det alt for stor risiko for at kondomet blir skadet.

Slik brukes et kondom

Se først eller kjenn på kondomet så du er sikker på at det rulles riktig på. Det er ikke særlig risikabelt hvis du først prøver å ta det på feil, og så snur det, men det kan i meget, meget sjeldne tilfeller bli avsatt litt væske eller sæd på yttersiden, som kan inneholde en smitterisiko. Risikoen er uhyre liten og nesten ikkeeksisterende, men pass på likevel.

Kondomet skal på før samleiet begynner, og det skal være på under hele samleiet. La være med først å sette kondomet på rett før sædavgang, det ødelegger alt for mye i samleiet for dere begge og er absolutt meget usikkert og beskytter slett ikke mot smitte. Noen påstår at de kjenner mindre med kondomet på, det er litt av en skrøne, det er nok ingen som kan merke forskjell på noen hundrededels millimeter, tenk bare på kirurgen som utfører kompliserte operasjoner med gummihansker på.    

Sett det sammenrullede kondomet på penishodet, og rull det ned over penis til kondomet har nådd penisroten. Om penis er helt stiv, eller om forhuden er trukket tilbake eller ikke, betyr ikke så mye, gjør hva du liker best, og hva som er lettest for deg, det eneste viktige er at kondomet er på. Og la oss så en gang for alle slå fast, at det er likegyldig om det er en smule luft i kondomets spiss eller ikke. Det er en gammel skrøne produsentene brukte fra den tid, da kondomene hadde en tendens til å revne i spissen rett ved reservoaret (tuten). 

Bruk av glidemiddel

Hvis dere vil bruke ytterligere glidemiddel, så la være med å eksperimentere med et av midlene dere tilfeldigvis har liggende. Bruk et glidemiddel vi tilbyr - det er mange å velge imellom. Så er dere sikre på at dere ikke ødelegger kondomet, og la alt annet ligge. Også tilfeldige vannoppløselige midler, da det også blant disse er noen som kan løse opp gummi. Det er viktig ikke at bruke et feil middel, da den i uheldige tilfeller kan ødelegge kondomet.

Sæddrepende krem kan brukes både til kondomer med og uten krem, men det er ikke helt avgjørende for den svangerskapsforebyggende beskyttelse.

Er der anvendt en eller annen form for medikament i skjeden eller på penis, så spør legen eller apoteket først om det kan skade kondomer, enten det er resept­belagt eller ikke.

Etter at sædutløsningen har funnet sted, er det vkgtig at penis ganske raskt trekkes ut, da det ellers kan være en risiko for at sæden renner ut langs kanten av kondomet. Hold på kondomet rundt om penis, så kondomet ikke glir av i tilbaketrekningen. Slå en knute på kondomet og pakk det inn i litt toalettpapir eller kjøkkenrull og kast det i søpla eller lignende. Kondomer er laget av ren naturgummi og forurenser ikke på lang sikt i naturen, da de med tiden smuldrer helt bort, men de pynter absolutt ikke, før det skjer.

Hvis uheldet er ude

Går kondomet i stykker, eller faller det av under samleiet, så trekk deg øyeblikkelig ut og unngå utløsning. Har utløsningen allerede funnet sted så gå til en lege eller et apotek snarest mulig, og helst innen de neste par døgn, også hvis det er brukt sæddrepende krem. Hos legen eller apoteket kan man få en tablettbehandling med noen spesielle P-piller, så en eventuell uønsket graviditet forhindres. På apoteket kan man kjøpe P-pillene uten resept. Men la være med å la denne metode erstatte bruken av prevensjon, den er og blir kun en nødløsning.

Bruk av kondom flere ganger

Et samleie til? - Så vask deg først og bruk et nytt kondom - det er alt for risikabelt å skylle det gamle og bruke det omigjen. Altså: Et samleie til? - Bruk alltid nytt kondom!


Skrevet av:
Belugi A/S & Worlds-Best

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta

Gode tilbud • Konkurranser • Informasjon om arrangement • Tips og triks til ditt sexliv
Informasjon om nye produkt • Og mye mer fra din foretrukne sexbutikk