Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen

Vennligst vent...
Handlekurven er tom..
08.mai 2019

Hvilket glidemiddel skal jeg velge?

Er det alltid en krem?

Glidemidler til bruk ved sex, betegnes for det meste som glidekrem, selv om mange varianter mer minner om gelé eller olje. Glidemidlene betegnes ofte også som:, eksplorasjonskrem, smøring, lubrikasjon, lube.

Hvorfor er det en god idé å bruke glidekrem?

Det er en utbredt oppfatning at glidekrem er noe kvinner bruker når de har passert overgangsalderen, og ikke lengre produserer nok naturlig smøring. Eller at det er noe som brukes ved analsex.

Det er heller ikke galt, men det er også ganske mange andre gode grunner til å supplere med ekstra smøring.

Tørre slimhinner

Denne giver masser af fugt

Det er en ganske god ide å bruke glidemiddel hvis du har passert overgangsalderen eller hvis slimhinnene av andre grunner ikke produserer nok fukt. Noen oppfatter den manglende fukten som manglende lyst, og det er jo ergerlig, da de to tingene ikke alltid henger sammen.

Hvis sex oppleves smertefullt og ubehagelig på grunn av manglende fukt, kan det etterhvert bli vanskelig å føle lyst, og så kan sexlivet gå helt i stå.

Med en god glidekrem kan lysten og nytelsen være minst like stor, og faktisk er det mange kvinner som opplever en enda større seksuell nytelse etter overgangsalderen. Pjur har utviklet en serie glidekremer spesielt til kvinner som har passert overgangsalderen. Disse produktene fungerer også som en slags fuktighetskrem som er tilpasset PH-verdien og en naturlig, sunn bakterieflora i underlivet. Så ut over å sørge for at det er fint å ha sex, sørger produktene også for at det er en sunn balanse i slimhinnene.

Analsex

Ved analsex er glidekrem også en ganske god idé, da huden i anus ikke selv produserer naturlig glidemiddel, og det derfor lett kan bli smertefullt. Med glidemiddel blir huden smidig, friksjonen minimert, og eventuelle hår vil ikke komme i veien.
Der er mange forskjellige produkt, spesielt utviklet til anal bruk. Disse variantene vil typisk være silikonebaserte og drøye i bruk, men det er også varianter som er vannbaserte, og utviklet til bruk med sexleketøy.
 

Glidekrem til alt

Men… Det er faktisk utrolig deilig å bruke glidekrem til all slags sex.
Glidekrem til massasje av klitoris, glidekrem når det brukes sexleketøy, glidekrem til penis, til en god massasje av hele kroppen, glidekrem på brystene eller på rumpeballene.


Glidekrem til ekstra nytelseMy glide

Der er mange typer glidekrem som har et ekstra formål, ut over å kunne gjøre alt glatt, glidende og deilig. Der er varianter som har en kjølende eller varmende effekt, som kan føles pirrende og stimulerende. Det er varianter som har en litt bedøvende effekt, hvilket kan være riktig effektfullt hvis du har en tendens til å komme for raskt eller er ekstremt følsom, og gjerne vil dempe intensiteten litt. Det er også varianter som har god smak, så de kan gjøre oralsex til en annerledes opplevelse. Og så er det en masse andre som kan gi andre opplevelser.
 
Glidekrem handler altså ikke bare om at få det til å gli lettere, i tilfeller hvor kroppen ikke naturlig hjelper. Å bruke glidekrem er en hel verden av nye og annerledes sanseopplevelser.
Jeg kan VARMT anbefale deg å gå på oppdagelse i denne verden av nye sanser. Et par dråper kan gjøre en kjempeforskjell..
 

Hva skal jeg velge?

Som sagt, er det et hav av forskjellige varianter, som det kan være vanskelig å finne fram i. Overordnet er det dog noen forskjellige typer.

Vannbaserte produkter

Alle disse produktene er vannbaserte, og derfor lette å skylle av huden igjen. Vannbaserte glidemidler kan alltid benyttes sammen med sexleketøy og kondomer, da de ikke reagerer med latex/gummi og silikonmaterialer.
Produktene opptas til en viss grad av huden, hvilket også gjør dem meget velegnede, hvis de skal avhjelpe tørre slimhinner, og som regel er de helt ufarlige å få i seg oralt. Mange kommer også med god smak, nettopp med henblikk på at de skal være behagelige å smake på.

Ulempen kan være at glideeffekten forsvinner etter noe tid, når produktet absorberes av huden, på samme måte som en fuktighetskrem. Når en del av væsken i produktet er absorbert av huden, kan det føles litt klissete, inntil det tilføres litt mer. Så med en vannbasert type, må du regne med å måtte supplere litt etterhvert.

Silikonbaserte glidekremer

Glidekrem som er silikonbasert trenger ikke inn i huden, og ligger derfor som et lag utenpå. Det fører til at det ikke skal så mye til for at få en ganske så god glideeffekt. Hvis det er behåring der glidemiddelet skal brukes, er det også ideelt med et silikonbasert produkt, da det minimerer friksjonen og risiko for at det lugger. Til analsex er silikonproduktene helt ideelle, da den tynne huden i anus ikke er slimhinner, og derfor ikke danner naturlig smøring.

Med en silikonbasert glidekrem, rekker flasken altså ganske så langt, da den er meget drøy i bruk.
Silikonbaserte produkter kan brukes sammen med kondomer og andre latex-produkter, men bør ikke brukes sammen med sexleketøy laget av silikon. Det høres kanskje litt merkelig ut, at man ikke kan bruke silikon sammen med silikon… Men, et flytende silikonbasert glidemiddel kan løse opp materialet i de harde silikonproduktene, nettopp fordi molekylestrukturen er den samme.
 
Det finnes dog enkelte silikonbaserte produkter på markedet, som har en spesiell sammensetning, som gjør at det ikke skader leketøy av silikon. Men ... les bruksanvisningen på produktet grundig før bruk, så du er helt sikker.

En silikonbasert glidekrem kan også brukes til massasje på resten av kroppen. Mange vanlige massasjeoljer er designet til å ha en pleiende effekt for huden, og etterlate den frisk og bløt. Det gjør silikonen ikke, da den ikke trenger inn i huden i det hele tatt. Men hvis formålet med massasjen er at den skal utvikle seg til mer intim leg, kan det være en fordel å bruke et silikonbasert glidemiddel.

En ulempe ved å bruke silikonbasert glidekrem fremfor den vannbaserte er, at den er litt vanskeligere å vaske av, og den kan føles litt syntetisk og fettete å få i munnen.

Massasjeolje

Kan man også bruke massasjeolje som glidekrem?
Massasjeolje er også laget til å kunne gli på huden, og kan derfor også brukes som glidekrem ved sex, men det er noen ting du skal være oppmerksom på.
Hvis massasjeoljen er oljebasert, kan den ikke brukes sammen med kondomer av lateks (noe de fleste kondomer er), da den vil løse opp kondomet. Det samme gjelder andre produkter av lateks.
Massasjeolje er ofte tilsatt parfyme, noe som kan virke irriterende for den tynne huden omkring kjønnsdelene.
PH-verdien i massasjeoljie kan være mye høyere enn den du naturlig har omkring kjønnsdelene, og derfor kan det i noen tilfeller gi kløe og ubehag. Det kan også være tilsatt andre stoffer, som ikke sjenerer huden andre steder på kroppen, men som de sarte slimhinnene på kjønnsdelene reagerer på.
 
En stor fordel ved å bruke oljebasert massasjeolje fremfor andre alternativer, er at oljen trenger inn i huden, og ofte er det tilsatt ingredienser, som er meget bra for huden og gjør den bløt og deilig etterpå. (kanskje også velduftende). Noen oljer er tilsatt ingredienser som virker beroligende eller rensende på huden.

Hybridprodukter

Hvis kvelden starter med en god massasje, er det en fordel hvis oljien også kan brukes til mer intim massasje, og kanskje deretter sex.
Durex har utviklet et produkt som er ideelt, både som massasjeolje og som glidekrem til intimt bruk. Produktet heter Durex Play 2 in 1.
Produktet er vannbasert, men med en konsistens som gjør at det er veldig velegnet til massasje på hele kroppen. Samtidig har produktet en lav PH-verdi som passer til den som finnes i intimområdet. Glidemiddelet vil derfor ikke virke sjenerende noen steder, og kan brukes all-round.
 
God fornøyelse - og husk et godt glidemiddel.

Skrevet av:
Marie Oddershede

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta

Gode tilbud • Konkurranser • Informasjon om arrangement • Tips og triks til ditt sexliv
Informasjon om nye produkt • Og mye mer fra din foretrukne sexbutikk