Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen

Vennligst vent...
Handlekurven er tom..
28.juli 2017

Du er skikkelig lekker!

Du er akkurat som du skal være..

Enormt mange mennesker, og spesielt kvinner, synes ikke de er gode nok, vakre nok, slanke nok, dyktige nok, flittige nok, sterke nok.. osv. Men det er sløsing av energi og hele tiden hige etter å være noe, du tror andre vil at du skal være.
Noen ganger er din egen forestilling om hva andre vil ha, slett ikke det de vil ha i virkeligheten.
Og noen ganger oppsøker vi mennesker som vil ha noe vi ikke kan tilby dem. Og så starter kampen, for å være som de vil at vi skal være..

 

Det er sløsing med krefter, og det er helt enormt ødeleggende for selvtilliten. Og når alt kommer til alt, så tiltrekkes mennesker sjeldent av andre mennesker, som kjemper for å være noe de ikke er. Kanskje blir de skuffet, når de finner ut av, at du ikke er den du ga deg ut for å være eller de kan ha en fornemmelse av å ikke riktig kunne finne ut av hvem du er. Fordi det er motstridende signaler mellom det du kjemper for å være, og det du er under overflaten.

 

Jeg har en meget klok venninne, som hetter Lise. Både Lise og jeg kunne nok unnvære 30 kg uten å dø av det. På et tidspunkt hadde vi begge en datingprofil, for å finne en kjæreste. Jeg hadde lagt ut bilder der jeg tok meg best mulig ut, så man minst mulig kunne se hvor tykk jeg var, og jeg hadde også justert litt på tallet, som skulle fortelle om min vekt. Lise så min profil, og sa: ’Det der er rent selvmord. Man kan jo slett ikke se hvordan du ser ut! Du skal legge ut bilder der alle kan se hver eneste valke og dobbelthake. Så vil du kun få henvendelser fra menn, som liker at du ser sånn ut. Og så kan du gå på date, uten hold-in strømper, og uten å være nervøs for om han nå likevel synes at du er for tykk. Du gidder jo ikke være sammen med en, som ikke synes, at DU er deilig, akkurat sånn som DU ser ut, gjør du vel?’

 

Jeg gjorde som hun sa, og møtte en mann, som forelsket seg i hver eneste valke jeg hadde, og jeg har aldri følt meg så tilfreds med meg selv, som sammen med ham.

 

DET gir selvtillit, og sparer en for enormt meget selvbebreidelse og enormt mange kamper, med og mot seg selv!

 

Hella Joof sier:
’ Gled deg over alt det som er deg. Din kropp, din sjel, din høyde, din vekt. Du er akkurat som du skal være. En sjel i en kropp. Kroppen skal du passe på, så sjelen har et godt sted å bo. Du må ikke tale stygt til og om din egen kropp. Så blir den lei seg, og så gjør den sjelen vondt.’

 

Det er så søtt sagt, og jeg vil tilføye: ’Omgi deg KUN med mennesker som også gleder seg over alt det som er deg.’

Selvfølgelig kan det av og til være gode grunner til å endre på seg selv. Hvis legen sier at vekt din er et problem for helsa. Hvis du føler deg fysisk begrenset av din størrelse eller hvis du selv synes at det er irriterende å aldri kunne passe tøyet i vanlige klesbutikker.

 

Du kan kanskje også ha stor glede av å endre deg litt hvis du kan aner at du har noen atferdsmønstre som gir dårlig respons hos andre…  Selvutvikling er alltid godt og gir innsikt som gjør deg bedre til å takle deg selv, andre mennesker og livets utfordringer. Du må ikke glemme hvem du er, og at det er DEG, som du skal gjøre glad og tilfreds.

 

Hvis du er glad for deg selv, så stråler du, så alle andre også kan se hvor deilig du er..


Skrevet av:
Sexolog, Marie Oddershede

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta

Gode tilbud • Konkurranser • Informasjon om arrangement • Tips og triks til ditt sexliv
Informasjon om nye produkt • Og mye mer fra din foretrukne sexbutikk