Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen

Vennligst vent...
Handlekurven er tom..
15.juni 2019

BDSM for begynnere

BDSM - Det handler jo også bare om å leke…

Hvorfor er det blitt så populært å eksperimentere med BDSM?
Bøkene ’Fifty shades of Grey’ har blant annet, gitt mange lyst til å prøve seg med håndjern, blindfolds og litt klask på rompeballene.
Vet du heller ikke helt hva BDSM er?
Mange har hatt den oppfatning at BDSM er noe mørkt og farlig som gjør vondt, og at det blir dyrket av merkelige mennesker i hemmelige klubber.
Sånn kan det godt være, men det kan også være en hel masse annet…
De merkelige menneskene er som regel helt allminnelige mennesker når utstyret er lagt tilbake i skapet. En stor del av leken er nettopp å gå inn i en annen rolle enn man ellers har i sitt daglige liv.
 
BDSM står for
Bondage, Dominans, Sadisme og Masochisme.

Bondage handler om å binde eller feste den ene part og dermed ta kontrollen.
Dominans gir den ene part makten over den andre.
Sadisme er å påføre smerte eller overraskende sanseinntrykk. Mange sadister tenner på å påføre smerte til en partner.
Masochisme, eller å være den underdanige, er å ta imot det den dominerende part byr en. Mange masochister tenner på å merke smerte.

Akkurat hva som tenner kan være én bestemt ting, eller en kombinasjon av flere. Variasjonsmulighetene innenfor denne seksuelle ’genre’ er uendelige. Å forsøke seg med BDSM, kan være starten på en reise, hvor dine sanser, din fysikk og psyke blir utfordret og utviklet.
Det er bare veldig viktig at det hele skjer i veldig rolig tempo, og at det er DEG og KUN DEG som setter grensene for hvor langt leken skal gå.

 
Hvordan kommer vi i gang?
 
Spilleregler
Dere skal snakke sammen om hvilke fantasier og ideer dere kunne tenke dere å utforske, og hva dere kunne tenke dere den annen part skal gjøre. Dere skal med andre ord avtale spillereglene for leken. Heretter avtaler dere et stoppord eller et tegn, som skal fortelle den dominerende part, at det ikke er gøy eller at det er for mye.
Ofte kan ordet ’Nei’ eller ’Stopp’ inngå som en del av leken, så det kan være en god idé å velge et annet stoppord. Et trafikklys kan være godt.
’Rød’ betyr ’Stopp omgående, jeg liker ikke det du gjør’.
’Gul’ betyr ’Ta det rolig, men ellers er det ok’.
’Grøn’ betyder, ’Det er deilig, bare fortsett med mer av det’
 
Hvem bestemmer?
Start med at den ene parten har kontrollen, mens den andre tar imot. De fleste mennesker liker å bestemme, men det kan faktisk være utrolig deilig, KUN å kjenne, sanse, ta imot, uten selv å skulle ta stilling til noe, eller prestere noe som helst.
Å bytte om på rollene kan også være veldig spennende, og gi mulighet for selv å merke hvordan den andre parten har det, i den motsatte rolle.
Dere kan velge å binde eller blindfolde den mottakende part, så hun/han rent fysisk blir gjort hjelpeløs. Ørepropper kan også brukes. Det fins utallige rekvisitter til fiksering. Det kan virke veldig frekt med håndjern, eller utstyr som man vet er til sexleken. Men et vanlig slips, belte, bånd, strips kan også brukes.
Der fins også en masse forskjellige anordninger til oppheng, så den hjelpeløse parten svever i luften, og kan nås fra alle vinkler.

Og nå kan leken begynne..
Påfør den hjelpeløse part forskjellige sanseinntrykk, ut fra de spillereglene dere har avtalt.
Husk at hele kroppen er en erogen zone, og at nettopp i denne form for seksuell lek, er det mulighet for å utforske det meste. Hvis man er hjelpeløs og fratatt noen av sansene, og er innstilt på at det skal skje en del,- så kan en liten berøring på foten eller kanskje et varmt pust på pannen, være nok til å gi pirrende spenninger.
Det meste kan brukes. Isterninger, fjær, noe varmt. Det kan slås, klaskes, kløs, klores på alle mulige måter.
Det finnes uendelig mye forskjellig utstyr som kan gi helt nye sanseoplevelser.
Legetøy i alle mulige varianter er opplagte rekvisitter.
Virkemidler som lyder musikk og stemme, tonefall og selve det som bliv sagt, kan også være veldig effektivt.
Leken behøver ikke å involvere fiksering og en masse utstyr og forskjellige sanseinntrykk. En dominanslek kan også være at dere avtaler at den ene part bestemmer, og den andre skal gjøre ALT som blir sagt. Denne måten å lege på er mer et psykologisk rollespil, og kan også være ekstremt pirrende og frekt.
Men bare prøv dere frem… Den helt riktige kombinasjonen for dere, er der hvor det føles helt riktigt.
 
Rollelek
Det kan gjøre leken enda mer levende hvis dere kler på dere det som passer til rollen dere har i leken.
I mange SM leker er den dominerende ikledd sort lær, og ofte en eller annen hette. Denne outfit signaliserer makt og overlegenhet. Den underdanige kan f.eks. være kledd i fine blonder, eller på annen måde fremstå som den sårbare part. Det kan også være at dere skal være Tarzan og Jane, vampyrer, pirater eller noe helt annet…
Det kan virkelig gjøre en helt markant forskjell at man kler seg ut. Prøv dere frem, og så kan dere selv oppdage når den helt riktige følelsen oppstår.
 
Evaluering
Leken gir det beste utbyttet når den bygges opp over tid. Det er derfor viktig at dere evaluerer opplevelse dere har hatt sammen, så dere sammen kan bygge ut leken neste gang.
Hvis leken har inneholdt sterk dominans, og kanskje litt voldsomme inntrykk eller smerte, så er det viktig at dere etter leken, finner tilbake til deres normale roller, og sikrer at dere begge har det godt.

Vil du gjerne vite mer?

Der er utrolig mange avkroker av BDSM verdenen. Guiden ovenfor er bare en forsiktig introduksjon.
Hvis du er nysgjerrig etter å vite mer så finnes det selvfølgelig utrolig mye informasjon på nettet, men det er også mange klubber du kan besøke. Det er klubber som kun beskjeftiger seg med BDSM, men også i de fleste swingersklubber er det jevnlig arrangementer med BDSM. De har en masse forskjellig utstyr og dere kan få kyndig veiledning fra personalet eller andre gjester.
Og husk… Man kan også besøke en swingersklub uten at man behøver være sammen med andre enn sin kjæreste. Og man kan også komme alene uten at man behøver være sammen med noen.
Jeg kan varmt anbefale et besøk som det. Det kan gi en masse inspirasjon, og så er det et veldig fritt forum der det er lett å stille og få svar på spørsmål, som man kanskje ikke spør sin svigermor eller naboen om.
 

BDSM er en fremragende ’sport’, som kan være med på å gjøre parforholdet deres veldig tett og intimt.

Det er en god øvelse i å snakke sammen, kjenne hverandre, og virkelig utforske, og lære hverandre å kjenne på alle plan.
 
God fornøyelse...

Skrevet av:
Sexolog, Marie Oddershede

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta

Gode tilbud • Konkurranser • Informasjon om arrangement • Tips og triks til ditt sexliv
Informasjon om nye produkt • Og mye mer fra din foretrukne sexbutikk